Nie ma problemu da się to zrobić w każdym MFD, większy problem to zmiana menu na polski.
Na tą chwilę czekam na tłumaczenie pewnej instrukcji z niemieckiego na polski będę działał.
Juhas
Octavia Combi 1,9 tdi 110 KM, 2000 rok
Suzuki RF 900 R, 145 KM, 1996 rok
Co jest ważne przy zakupie zewnętrznego modułu GPS do Palmtopa ?
Lada moment będę miał DELL X51V i muszę jeszcze dokupić GPS, niestety nie wiem jakie parametry są istotne dla samego GPS.
Podstawa to dobry chipset - tutaj najlepsza opinie ma SirfStarIII, choc ja np mam RMFD i jest rownie dobrze
Druga kwestia to bateria i zasilanie - czesc anten uzywa baterii Nokii i wtyczek jak do tych komorek, inne uzywaja wtykow miniUSB i pewnie znajda sie rowniez wynalazki z wlasnym standardem - generalnie liczy sie pojemnosc i dlugosc dzialania, no i wtyczka zasilajaca zgodna z tym co juz masz
Ostatnia sprawa to sposob podlaczenia do PDA - jesli Bluetooth to fajnie jakby bylo 2.0
Pozdrawiam
Zibi
PS. Iloscia kanalow sie nie przejmuj - do poprawnego dzialania wystarcza 3-4, a jak lapiesz 6 to juz jest wyczyn
Super sprawa posiadam. Mały, super czuły, działa praktycznie w każdych warunkach, a działanie do 10h to dużo (zawsze do dyspozycji mamy ładowarkę samochodową) mniejszą wersja wyżej opisanego modelu 236 jest model 240 : http://allegro.pl/item205018742__blu..._f_vat_gw.html < mniejszych nie widziałem a osiągi te same co jego poprzednik 236. Naprawdę polecam te produkty. Super jakość za super cenę :lol:
Podstawa to dobry chipset - tutaj najlepsza opinie ma SirfStarIII
dokładnie tak , testowałem przed zakupem SirfII i nie wypadł pomyslnie
Osobiście uzywam odbiornika RIKALINE GPS 6040 który współpracuje z MDA Vario.
Plusem jest to że używam jednej ładowarki do dwóch urzadzeń,czas działania ok 11 godz, automatycznie sie wyłącza po 30 min, wymienna bateria w standardzie Nokii.
Mogę go polecić z czystym sumieniem :wink: ,używam go od 6 m-cy.
SIRFII gubi satelity niekiedy miałem kiedyś antenę na SIRFII to wiem ... HOLUX'a GR-236 używam od ponad roku i SIRFIII super działa i też posiada baterie wymienna identyczna jak w nokii 3650
Komentarz